Nicosia Press

NEWS

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι του Δήμου Aγίου Δομετίου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι του Δήμου στο Δημοτικό Μέγαρο, τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του οποίου επιμελήθηκε ο Αη Δεμετήτης Καλλιτέχνης Λούλης Παπαμιχαήλ δίνοντας χαρά στα παιδιά και στις οικογένειες τους, με την αφιλοκερδή παροχή των υπηρεσιών του. 

Η εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από χορωδίες/συγκροτήματα και χορευτικές ομάδες.

Στο χριστουγεννιάτικο παζαράκι συμμετείχαν οι Σύνδεσμοι Γονέων των τοπικών Δημόσιων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίου, τα Συστήματα Προσκόπων (75ο 91ο, και 254ο) και το Πολυδύναμο Κέντρο, με χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα γλυκά, ροφήματα, σνακ, διάφορα αρτοποιήματα τα οποία διέθεσαν για κοινωνικό σκοπό που ήταν η οικονομική ενίσχυση των μαθητών και των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε παιδιά και μεγάλους από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου, η Αντιδήμαρχος κυρία Κούλλα Παπαμιχαήλ, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής και Κοινωνικής Πολιτικής κυρία Χάρις Θρασυβούλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι ευχήθηκαν στα παιδιά και στις οικογένειες τους καλές γιορτές.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, καθώς στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλά παιδιά μαζί με τις οικογένειες τους από τον Άγιο Δομέτιο αλλά και από άλλες περιοχές τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και να επισκεφθούν το επίσης πλούσιο σε εδέσματα και δωράκια χριστουγεννιάτικο παζαράκι. 

Το πρόγραμμα συντόνισε και παρουσίασε η Πολιτιστική και Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου, Μαργαρίτα Βρακά-Ελευθεριάδου, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου όλους τους συμμετέχοντες για την θετική τους ανταπόκριση στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και ιδιαίτερα στο παζαράκι, μια πρωτοβουλία που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, σε περίοδο που ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η Πολιτιστική και Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συντονισμό με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, ετοίμασε ένα ποικίλο και ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιελάβανε χριστουγεννιάτικες μελωδίες, χορούς, ζωγραφική-χειροτεχνία και μακιγιάζ προσώπου.

Ακόμη στο παζαράκι παραβρέθηκε ο Όλαφ ο χιονάνθρωπος, ο Μίκυ και η Μίνυ όπου τους υποδέχτηκαν τα παιδιά με χαμόγελα και ενθουσιασμό. Μια παιχνιδούπολη όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν. Ο Άγιος Βασίλης που ήλθε με το ποδήλατο, πρόσφερε δωράκια, μαζί με τις δύο Αγιο Βασσιλίτσες, στα παιδιά τα οποία ενθουσιασμένα φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν η χορωδία του Δήμου Αγίου Δομετίου, η Χορωδία του Ωδείου «Musica Mundana» και η Πολιτιστική χορωδία «ΓΕΝΕΣΙΣ» .Τραγούδησαν τα παιδιά από τα τοπικά Σχολεία, Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε επίσης με παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα IMEDI του Σωματείου Διασπορά Γεωργιανών και από τις χορευτικές ομάδες παιδιών και ενηλίκων του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Αγίου Δομετίου.
Ομάδες χορού από τη Σχολή «The Dance Studio – Annita Hadjieftychiou» παρουσίασαν hip hop, dance hall, break dance κ.ά και από τη σχολή χορού «The Dancers» ελληνικούς λαϊκούς χορούς.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους το οποίο εμπλουτίστηκε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τον DJ Antony 642, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, που απογείωσε ιδιαίτερα εκατοντάδες φίλους της μουσικής που γέμισαν το Δημοτικό Μέγαρο.

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν τις εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, οι οποίοι συνέβαλαν ο καθένας με την εθελοντική του προσφορά και συνεισφορά όπως το Τάγμμα του Αγίου Ιωάννη και άλλων φορέων και εθελοντών, στην κάλυψη των στόχων της εκδήλωσης, που έχει γίνει πλέον ένα ς πετυχημένος θεσμός για ένα καλό σκοπό.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο προαύλιο του δημοτικού Μεγάρου με τα μηνύματα αγάπης και προσφοράς διάχυτα καθώς και ευχές μεταξύ των εκατοντάδων δημοτών κάθε ηλικίας.

Comments

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top