Nicosia Press

EVENTS

Εορτάζεται το Σάββατο στη Λευκωσία η «Ολυμπιακή Ημέρα 2018» (video)

Mικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα αλλά και να συναντήσουν αθλητές της Ολυμπιακής μας ομάδας

Εορτάζεται το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, στο Ολυμπιακό Μέγαρο, στη Λευκωσία, η «Ολυμπιακή Ημέρα 2018», και μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία για ένα τρίωρο να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα αλλά και να συναντήσουν αθλητές της Ολυμπιακής μας ομάδας.

Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει της μεθαυριανής «Ολυμπιακής Ημέρας», την οποία διοργανώνει η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και συνδιοργανώνεται με το Δήμο Στροβόλου, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης είπε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δίνει ιδιαίτερο βάρος και σημασία στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό τον παγκόσμιο εορτασμό.

Όπως είπε, η φετινή Ολυμπιακή Ημέρα είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία με το σλόγκαν BeActive έχει έντονη δράση στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη δράση έχει βοηθήσει χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών να στραφούν στον αθλητισμό «και είναι χαρά μας που θα αποτελέσουν κομμάτι της φετινής Ολυμπιακής Ημέρας».

Παρούσα το Σάββατο, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, θα είναι ασφαλώς η πρέσβειρα του θεσμού Κάλλη Χατζηιωσήφ.

Ανέφερε, επίσης, ότι το Σωματείο Δρομέων «Περικλής Δημητρίου» θα έχει την ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων δρόμου για παιδιά και ενήλικες.

«Καλούμε τον κόσμο να δηλώσει συμμετοχή στους δωρεάν αγώνες, αφού θα είναι μια όμορφη εμπειρία. Πριν από λίγες εβδομάδες είναι με μεγάλη θλίψη που ενημερωθήκαμε για την απώλεια του Γιώργου Μεσημέρτση. Ένας υπηρέτης του αθλητισμού, πρωταθλητής Ελλάδας στο στίβο, κάθε χρόνο ήταν παρών στην Ολυμπιακή Ημέρα και εμείς από την πλευρά μας φροντίζουμε φέτος όπως δώσει το παρών του, έστω νοερά, αφού η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται εις μνήμη του. Στην οικογένεια του, την ημέρα της εκδήλωσης, θα απονεμηθεί μεταθανάτια τιμητική πλακέτα από την ΚΟΕ», συμπλήρωσε.

Η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, στο δικό της χαιρετισμό είπε ότι η  Ολυμπιακή Ημέρα, είναι μια μέρα γιορτής στην οποία οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ενεργοποιηθούν, να μάθουν περισσότερα για τις Ολυμπιακές αρχές και αξίες με βιωματικό τρόπο και να γνωρίσουν νέα αθλήματα.

«Ως εκ τούτου, προσκαλούμε όλο τον κόσμο της Κύπρου, μικρούς και μεγάλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, να έρθουν το πρωί του Σαββάτου, 15 Σεπτεμβρίου για να  γιορτάσουμε μαζί αυτή την ημέρα και να περάσουμε  ευχάριστα και δημιουργικά το πρωινό αυτό», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις της ημέρας ξεκινούν στις 09:30 με τους αγώνες δρόμου, 800μ για παιδιά, και 5χλμ για ενήλικες.

«Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς όλες τις ηλικίες.  Ακολούθως θα έχουμε επιδείξεις αθλημάτων, με τους παρευρισκόμενους να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα. Ταυτόχρονα, αθλητές της Ολυμπιακής μας ομάδας θα είναι παρών στο Ολυμπιακό Μέγαρο για αυτόγραφα και για φωτογραφίες. Υπολογίζουμε ότι η Ολυμπιακή Ημέρα θα ολοκληρωθεί γύρω στις 12:30 το μεσημέρι», σημείωσε.

Όπως είπε, πρώτα θα διεξαχθεί ο αγώνας 800 μέτρων, με τα παιδιά να καλύπτουν τη διαδρομή των οδών Αμφιπόλεως-Τάσου Μάρκου προς τον κυκλικό κόμβο και τερματισμό πίσω στην Αμφιπόλεως, μπροστά από το Ολυμπιακό Μέγαρο. Ακολούθως, ο αγώνας δρόμου 5χλμ θα εκκινήσει από την Αμφιπόλεως, και οι δρομείς θα κινηθούν προς Τάσου Μάρκου-Αμφιπόλεως-Αναβύσσου και πίσω στην Αμφιπόλεως, κάνοντας τη συγκεκριμένη διαδρομή δύο φορές.

«Σε όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες δρόμου θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα της ΔΟΕ, υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και τον πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αρκετές ομοσπονδίες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας και θα είναι παρούσες στην εκδήλωση. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει τα αθλήματα όπως: Βόλεϊ, Γυμναστική, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Ζούμπα, Καράτε, Τοξοβολία, Μπάντμιντον. Μπάσκετ, Μπόουλινγκ, Ξιφασκία, Πένταθλο-Δίαθλο, Ποδηλασία, Σκάκι, Ταεκβοντό, Τένις και Χάντμπολ», συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, σε σύντομο χαιρετισμό του κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχουν σε μια την γιορτή και πρόσθεσε ότι «για μας ο αθλητισμός είναι στην προμετωπίδα των προτεραιοτήτων μας «και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε από το χέρι μας, σαν τοπικές αρχές για να μπορέσουμε να βάλουμε τον αθλητισμό στη ζωή μας, και ειδικότερα στη ζωή των παιδιών μας».

«Το BeActive είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία, την οποία πρέπει να προωθήσουμε. Ως Δήμος θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας και τις επόμενες δύο μέρες για να προωθήσουμε το γεγονός για να είμαστε κάθε χρόνο ακόμα καλύτεροι», πρόσθεσε.

Η πρέσβειρα του BeActive Κάλλη Χατζηιωσήφ, σε χαιρετισμό της είπε ότι μία εβδομάδα #BeActive δεν είναι αρκετή για να αποκτήσουν οι πολίτες έναν υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής.

«Όμως, αποτελεί ένα ισχυρό ερέθισμα ευαισθητοποίησης μιας μεγάλης μάζας πολιτών, από όλες τις ομάδες του κυπριακού πληθυσμού, για τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό. Το ευρωπαϊκό δίκτυο πρεσβευτών #BeActive στέλλει ηχηρό μήνυμα : Πολιτεία, εκπαίδευση, δήμοι και αθλητικοί φορείς ας μη μείνουμε αμέτοχοι στην προσπάθεια αλλαγής κουλτούρας για κοινωνική υγεία μέσω του αθλητισμού. Η ενασχόληση με τη φυσική δραστηριότητα ας αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ποιότητας κάθε σύγχρονης κοινωνίας και ταυτόχρονα ας θεωρηθεί καταλύτης στη βελτίωση του ιδίου του ανθρώπου», σημείωσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι στο πλαίσιο της ειλικρινούς συνεργασίας με την ΚΟΕ, συμμετέχουν και στις εκδηλώσεις οι οποίες συνοψίζουν και προτάσσουν τα πανανθρώπινα μηνύματα του Ολυμπισμού: Ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, συνεργασία, συναδέλφωση.

«Είναι μηνύματα που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακές Αξίες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Είναι όμως και μηνύματα που η διαχρονική πορεία της ΟΠΑΠ Κύπρου στην κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού, έδειξε το πόσο τα σεβόμαστε, τα στηρίζουμε, και τα προτάσσουμε με την κοινωνική μας δράση», κατέληξε.

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσιάστηκε το φιλμάκι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την «Ολυμπιακή Ημέρα», καθώς και το δημοσιογραφική σποτ της εκδήλωσης του Σαββάτου .

ΚΥΠΕ

Comments

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top