Nicosia Press

SPORTS

Ο Ντέμης Ορεινός μας συμβουλεύει…για τη σωστή άθληση

Το Κέντρο Φυσιοθεραπείας και Βελονισμού του Ντέμη Ορεινού, στον Παρισινό, επανειλημμένα προβάλαμε μέσα απο τις σελίδες του NicosiaPress. Όχι για διαφημιστικούς σκοπούς γιατί κάτι τέτοιο εξ άλλου δεν έχει ανάγκη ο φίλος Ντέμης, αλλά γιατί πάντα πρωτοπορεί, εισάγοντας πρώτος την Κρυοσάουνα, όπως τη λέμε, ή την Κρυοθεραπεία. Αυτό το ρεπορτάζ δημοσιεύσαμε τον Γενάρη αυτού του χρόνου. Επίσης ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής όλων των ομάδων, καλαθοσφαιριστές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και απλός κόσμος, δίνει τη βόλτα του απο τον Ντέμη, είτε για αποκατάσταση μετά απο τραυματισμό ή επέμβαση, είτε για να συμβουλευθούν απο τον κατ’ εξοχήν ειδικό θέματα που τους απασχολούν. Παράδειγμα μεταξύ άλλων και η αγαπημένη δημοσιογράφος – παρουσιάστρια Βίβιαν Κανάρη που την εντοπίσαμε και απαθανατίσαμε τη στιγμή που υποβαλλόταν σε κρυοθεραπεία στο μηχάνημα που ρίχνει το θερμόμετρο μέχρι και στους -175 βαθμούς κελσίου παρακαλώ.

Η Βίβιαν Κανάρη στην κρυοσάουνα για αποκατάσταση μετά απο κάταγμα. Όπως θα δείτε, η θερμοκρασία τη στιγμή αυτή βρίσκεται στους -170 βαθμούς κελσίου.

O Ντέμης απασχολεί και εξειδικευμένους Φυσιοθεραπευτές, τον Χρήστο, τον Παναγιώτη τον Κυριάκο και άλλους, δημιουργώντας έτσι το πιο ισχυρό ίσως Team στην Πρωτεύουσα.

Αυτή τη φορά, όμως, τον χρειάστηκα για να μου λύσει τις απορίες που πολλοί επίσης έχουν, για το τι πρέπει να προσέξει κάποιος που επισκέπτεται ανελλιπώς τα γυμναστήρια το καλοκαίρι.

Κατ αρχήν Ντέμη, τι πρέπει να προσέξει κάποιος που αθλείται κάτω από ψηλές θερμοκρασίες;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε στις υψηλές θερμοκρασίες, είναι η κατανάλωση πολλών υγρών. Θα ήταν σωστό επίσης και απαραίτητο σε όλα τα γυμναστήρια οι αθλούμενοι να ακολουθούν τις συμβουλές των γυμναστών. Ως πρόληψη τώρα των τραυματισμών, απαραίτητα πρέπει να γίνεται ένα καλό ζέσταμα πριν την οποιαδήποτε άσκηση. Επίσης μετά το τέλος του προγράμματος θα ήταν σωστό ν ακολουθείται ένα πρόγραμμα διατάσεων. Αυτή χαλάρωση των μυών, όπως την ονομάζουμε θα ήταν καλό να γίνεται κι ενδιάμεσα του προγράμματος. Για το μετά, υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι. Είτε αυτή λέγεται Sauna, είτε Jacuzzi ή ακόμη πιο εξειδικευμένα, κρυοσάουνα που μόνο εμείς διαθέτουμε. Γενικά ο καθένας πρέπει να προσέχει τον εαυτό του.

Πιο επικίνδυνη η εκγύμναση το καλοκαίρι;

Υπάρχουν και τα υπέρ και τα κατά και στις 2 περιόδους. Πάντα, όμως, το καλοκαίρι στα γυμναστήρια το πρόγραμμα κατά πλειοψηφία περιλαμβάνει περισσότερο αερόβια άσκηση κι αυτό για το προφανές. Να φτιάξουν όλοι κορμί για τις παραλίες (γέλιο). Αυτό όμως εγκυμονεί κινδύνους. Πρέπει να προσέξουμε πολύ.

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί τραυματισμοί;

Οι μυϊκοί σίγουρα. Θλάσεις κ.λ.π. Ακολουθούν οι κακώσεις και τώρα τελευταία έχουμε αύξηση των τραυματισμών στους ώμους, λόγω ασκήσεων που εκτελούνται με πάρα πολλά κιλά. Στην πράξη, όμως, το σωστό είναι μειωμένα κιλά, αλλά σωστή τεχνική. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένα καλύτερο. Τέλος υπάρχουν και τα χρόνια προβλήματα, όπως η δισκοπάθεια και προβλήματα με τη μέση.

Μια τελευταία ερώτηση που αφορά την κρυοσάουνα. Ή την κρυοθεραπεία αν θες. Λόγω απώλειας πολλών θερμίδων και ενδυνάμωσης μυών από αυτό το μηχάνημα, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη χρονοβόρα κι επίπονη γυμναστική; Για τους τεμπέληδες ρωτώ, που ακούν γυμναστήριο και κάνουν στροφή

Πρωταρχικός σκοπός μου που εισήγαγα αυτό το μηχάνημα, ήταν η πιο σωστή και γρήγορη αποκατάσταση μετα από τραυματισμούς. Το recovery που λέμε. Ναι η κρυοσάουνα βοθά στην καύση θερμίδων κ.λ.π., αλλά πάντα σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και γυμναστική. Το πιο σημαντικό είναι η διατροφή. Δεν μπορεί να έρθεις εδώ να μπεις στην κρυοσάουνα για 3 λεπτά και το βράδυ να πας σπίτι και ν αδειάσεις ένα ψυγείο. Αποτέλεσμα μηδέν.

GASTON

 

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top